Exposicions Visites guiades

Viu en directe… El cos al descobert: roba íntima i vestit de bany

25 de setembre.

Activitat no permanent

Activitat de pagament (20€) per a públic adult. Amb inscripció prèvia.

“Viu en directe…” és una nova experiència al museu en la qual, acompanyats de la conservadora i en grup molt reduït, podreu endinsar-vos en temes relacionats amb la moda, el tèxtil, la industria, les tendències i com evolucionaren al llarg de la història. Es combina una part teòrica amb la pràctica directa sobre peces úniques de les col·leccions que no s’exhibeixen i amb les quals es podrà interactuar. A més, s’oferiran recursos per ampliar el tema proposat en cada sessió.

A la segona d’aquestes experiències us suggerim indagar sobre les peces no visibles del nostre vestuari, que sovint han estat fonamentals per modelar el cos i donar forma a la silueta. El Museu Tèxtil conserva diversos exemples de cotilles, enagos, sostenidors o calçotets. Alguns van servir com a model per a una nova peça: el vestit de bany.

Durant la sessió veureu peces interiors des del segle XVIII fins als nostres dies i coneixereu com va evolucionar el concepte de roba blanca fins anomenar-se roba interior. També descobrireu com el vestit de bany es va adaptar a la moral i la moda al llarg del segle XX. Al final de la sessió podreu interactuar amb algunes peces i conèixer amb més detall aspectes sobre el patronatge i la confecció.

Per a més informació, podeu contactar amb: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.

Horari: de 11:00 a 13:00 h.
Durada: 2 hores.
Preu: 20 euros
Accesibilitat: SI
Lloc:
Centre de Documentació i Museu Tèxtil
Tel.: 937315202
Correu electrónic: auladidactica@cdmt.cat