Terrassa

Ciutat universitària i industrial, amb un ric patrimoni cultural i artístic, el paisatge de Terrassa (més de 200.000 habitants) està dominat pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Situada a 20 minuts de la ciutat de Barcelona i a 25 minuts en cotxe fins a l’aeroport del Prat, compta amb una excel•lent xarxa de comunicacions que faciliten l’accés des de qualsevol punt de Catalunya i Europa. 

El ric patrimoni de la ciutat permet realitzar un viatge en la història catalana. El conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere -al costat del parc de Vallparadís, on s’estan fent importants troballes paleontològiques-, la Torre del Palau i el Castell Cartoixa de Vallparadís configuren el seu patrimoni medieval. Un salt en el temps ens porta a l’època del modernisme i la industrialització, on el sector tèxtil, especialitzat en la indústria de la llana, va impulsar la creació del que és avui un patrimoni únic en el seu gènere a Catalunya. Les antigues fàbriques i vapors, els habitatges, els magatzems, les xemeneies ..., permeten conèixer de prop l’arquitectura, les arts, l’estil de vida del segle XIX i començament del segle XX: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, que data de l’any 1907 (actual mNACTEC), la Masia Freixa (1905-1910), la Casa Alegre de Sagrera (1911)…

El Festival de Jazz, la Fira Modernista, l’hoquei, les temporades de dansa, música i teatre, les exhibicions castelleres o el golf, completen una àmplia oferta per gaudir d’una ciutat dinàmica i de serveis.

 

 

Pl. Freixa i Argemí, 11 Masia Freixa - Oficina de Turisme
08224
Compartir