XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
En el marc de la masia de Can Font, rehabilitada fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Manresa i Aigües de Manresa S.A., hi trobem el Centre de l’Aigua.
A Torrebesses hi trobareu aquest espai, únic a Catalunya dedicat a la interpretació i divulgació de la construcció en pedra seca.
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental es crea l’any 1998 amb la fita principal d’unificar la gestió dels residus en l’àmbit del Vallès Oriental.
El Museu Can Tinturé exhibeix la col·lecció de rajola catalana de mostra de Salvador Miquel
El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit, un nou equipament cultural i turístic al Penedès.
Des de 1473, de la tradició a la contemporaneïtat. Un obrador artístic-artesà que et permet conèixer el modernisme català i noucentisme i l'art contemporani gironí.
La Torre de Can Mario, és un dipòsit d’estil modernista, situat a la Plaça de Can Mario. És un interessant element d’enginyeria, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.
Línia de tren que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.
La fàbrica de ciment Asland va tancar l’any 1975. Les restes avui encara visibles posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana.