XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
El Celler El Molí manté un equilibri entre la tradició i la modernitat.
La Casa de les Aigües és una antiga estació d’extracció i bombeig d'aigües de l'aqüífer del Besòs per a l'abastiment d'aigua potable per a Barcelona, la qual va funcionar des del 1878 al 1987.
Veniu a conèixer els més de 130 anys d'història de la fàbrica de licors on s'elabora la Ratafia dels Raiers
El Rec Comtal i la Mina de Montcada, juntament amb la Casa de les Aigües, són el testimoni del llegat industrial que ha deixat l’aprofitament de les aigües dels rius Ripoll i Besòs a Montcada i Reixac.
Per descobrir com vivien, fa cent anys, els amos de les colònies tèxtils del Llobregat, es pot visitar la torre dels antics propietaris de la colònia de Viladomiu Nou.
El Museu del Suro de Palafrugell és una institució cultural nascuda el 1972 que té per missió adquirir, conservar, interpretar i posar en valor el patrimoni vertebrat a l'entorn del món del suro.
Museu de la història de la indústria del tabac a Andorra, concretament de la fàbrica de tabacs Reig a Sant Julià de Lòria
Pasta Sanmartí és una empresa familiar d’elaboració de pasta de forma artesana des de l’any 1700.
La Tèrmica de Roca Umbert es conserva com un patrimoni singular, en el qual es produïa energia mitjançant carbó i fuel, actualment en desús.