XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya
 
Casa pairal del matrimoni format per Joan Teixidor i Raimunda Bassacs.
La fàbrica de productes ceràmics Pujol i Bausis –coneguda popularment com La Rajoleta- ofereix una visió del llegat ceramista d’Esplugues.
La tradició molinera de Castelló d’Empúries li ve d’antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l’aigua del rec del molí.
L'adoberia d’en Ginebreda ha esdevingut l’única de la mitja dotzena adoberies que es té constància històrica i documental que hi havia hagut a Granollers i que s’ha conservat amb prou entitat com per esdevenir un espai museogràfic.
Vilarnau va ser fundada a Sant Sadurní d’Anoia el 1948 i des de 1982 pertany al grup de Jerez González Byass.
Pasta Sanmartí és una empresa familiar d’elaboració de pasta de forma artesana des de l’any 1700.
La visita a la Colònia Vidal de Puig-reig ens permet copsar com es treballava i es vivia en una colònia industrial de principis de segle.
Vols conèixer els secretsde la cervesa mediterrània? Vine a visitar la fàbrica d'Estrella Damm i descobreix el procés d'elaboració de la nostra cervesa, feta amb 100% ingredients naturals i seguint la recepta original d'August K. Damm de 1876.
En el marc de la masia de Can Font, rehabilitada fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Manresa i Aigües de Manresa S.A., hi trobem el Centre de l’Aigua.