Isona i Conca Dellà

El municipi d’Isona i Conca Dellà té un patrimoni paleontològic, arquitectònic i arqueològic d’una importància cabdal. El pas de la cultura romana, que hi va fundar una ciutat important, hi ha deixat nombroses mostres, tant arquitectòniques com de la vida quotidiana, que conviden a fer itineraris culturals.

Però molt abans la conca Dellà va ser un espai poblat per dinosaures, dels quals es troben restes als diversos jaciments que conformen el Parc Cretaci. Més endavant, l’edat mitjana també va deixar la seva empremta en edificis com el castell de Llordà o l’església de Santa Maria de Covet.

Com a punt d’interès trobem el Museu d’Isona i Conca Dellà, es troba al centre de la població d'Isona. Té diferents àmbits que tracten tres temes diferenciats: el territori de la Conca Dellà, la població romana d'Aeso (Isona), el temps dels dinosaures. 

Des del museu s'organitzen visites guiades al que es coneix com a Parc Cretaci, que engloba diferents espais visitables (jaciments paleontològics on es poden veure ous, ossos, petjades i altres restes relacionats amb els dinosaures), elements patrimonials com el castell de Llordà o la església de Covet i espais naturals com els llacs de Basturs

 

 

Compartir