Manufactura

Museu Molí Paperer de Capellades

Capellades

 


El Museu Molí Paperer de Capellades està situat a l’antic molí del segles XVIII-XIX anomenat Molí de la Vila, al costat de la Bassa. Capellades fou durant els segles XVIII i XIX un dels més importants centres paperers del país i va arribar a assolir renom internacional pel seu paper de barba d’alta qualitat. 

A les sales d’exposició permanent del Museu es recull la història del paper des dels seus orígens fins al processos actuals de fabricació. Al soterrani del molí, on encara avui es continua elaborant paper fet a mà, el visitant pot conèixer detalladament tot el procés artesanal del paper, amb eines i maquinària originals. 

Les col•leccions i la documentació que s’hi conserven fan d’aquest Museu un dels centres més importants d’abast internacional dedicats a l’estudi i la difusió del paper en tots els seus àmbits.

El passat novembre del 2009 s'ha inaugurat un nou espai que mostra la relació entre el paper i els sistemes d’impressió, des de la invenció de la primera impremta, fins als sistemes més actuals. L’exposició compta amb diverses màquines d’impressió i també peces com una rèplica de la premsa de Guttenberg, un incunable, un fonedor de tipus mòbil i un gravat de Francisco Goya.

La visita al Museu Molí Paperer de Capellades et permetrà també apropar-te d’una manera pràctica a les tècniques de producció d’aquesta manufactura, elaborar els teus propis fulls i descobrir, alhora, la màgia del paper fet a mà. 

La visita al Museu constitueix alhora el pas previ per a descobrir molts altres elements del llegat patrimonial relacionat amb el món paperer -la Bassa, Molí Paperer Munné, Rec del Corronaire, etc.- que es troben a diferents indrets de la vila i del territori municipal.

Avantatges Club Xatic

 Entrada reduïda. Cal cita prèvia per fer un taller.

Com arribar-hi

Carretera N-II Barcelona-Lleida (sortida Igualada Est).
Carretera C-15 Vilafranca del Penedès-Igualada.
Autobús: Línia regular Barcelona-Igualada, Vilafranca del Penedès-Igualada (La Hispano Igualadina, Tel. 93 804 44 51).Tren: Línia regular Barcelona-Igualada (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Tel. 93 205 15 15).

De dilluns a dijous, de 10h a 14h 

Divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 10:30h a 14.30h. 

Juliol, agost i setembre, de 10:30 h a 14:30 h.

Els caps de setmana i festius hi ha visites guiades a les 11:00 i 12:30 h.

Cal reserva prèvia.

Tancat : 1 i 6 de gener, i els dies 24,25 ,26  i 31 de desembre 

Normal: 6,75 Eur.

Reduïda (de 8 a 18 anys, estudiants, jubilats i aturats): 3,90 Eur.

Gratuïta: Menors de 8 anys; membres ICOM; personal empreses patrocinadores; personal empreses
AEHP, carnet de docent de la Generalitat de Catalunya.

Taller Familiar de paper (suplement): 3,20 Eur. Aplicable a l'entrada Normal, Reduïda o Gratuïta (només caps de setmana i
festius). Cal cita prèvia. 

Compartir