Medi Ambient

Museu de les Aigües

Cornellà de Llobregat

Al Museu de les Aigües, educació i coneixement es barregen amb un patrimoni històric únic i singular, amb més de cent anys d’història, on el modernisme juga un paper fonamental.

Ocupa un dels edificis modernistes de la Central Cornellà. El conjunt d’edificis i el paisatge que els envolta tenen l’empremta de diferents arquitectes, des de Josep Amargós i Samaranch fins a Antoni Gaudí.

L’exposició L’aigua: l’impuls de la ciutat fa un recorregut per les tècniques i els reptes d’abastar Barcelona i el seu entorn, construint, al seu torn, un diàleg global i local sobre la sostenibilitat al voltant de l’aigua.

Es troba dins de l’edifici dissenyat per Amargós i Samaranch, un espai amb molt caràcter en què la maquinària original conviu amb l’actual.

El jardí del Museu de les Aigües és un espai molt especial que destaca per la seva biodiversitat i on conviuen elements naturals, agrícoles, industrials i artístics.

La Cascada Gaudí, dissenyada por Antoni Gaudí, és una de les primeres obres de l’arquitecte modernista. Inicialment, va ser construïda a la Casa Vicens i, posteriorment, reconstruïda el 2019 al Museu de les Aigües amb una sola diferència: ara l’aigua és reciclada.

Carretera de Sant Boi 4-6
Cornellà de Llobregat
Compartir