Tèxtil

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Terrassa

El Museu Tèxtil té la missió de conservar el patrimoni tèxtil històric i contemporani: col·leccions de teixits, indumentària, complements, mostraris, dibuixos originals i altres objectes tèxtils. El Museu ofereix serveis especialitzats en restauracióconservaciódocumentació de l’objecte tèxtil així com formació especialitzada. Amb la bodyteca produïm suports per a la indumentària, seguint les siluetes i els volums propis de cada època, des del segle XVIII i fins als nostres dies.

El Museu també es proposa ser un espai d’inspiració, pedagògic i significatiu per a tota la comunitat. En aquest sentit, les exposicions són un eix de la nostra activitat de difusió i ens permeten mostrar part del patrimoni que conservem alhora que l’anem estudiant i restaurant. L’Espai Zero és una de les nostres sales destinada a mostrar l’obra d’artistes tèxtils contemporanis.

D’altra banda, l’Aula Didàctica és un espai de trobada que connecta el patrimoni amb persones diverses: artistes, professionals, visitants (escoles, famílies, infants). Ofereix un ampli programa escolar de suport als docents i d’activitats divulgatives i participatives per l’aprenentatge en temps d’oci.

Imatex posa a l’abast del públic un arxiu digital amb més de 30 000 fitxes de totes les èpoques i cultures: teixits, dissenys originals, mostraris, indumentària, complements i parament litúrgic i de la llar. Cada fitxa consta de diverses imatges amb informació sobre matèria, tècnica, cronologia i decoració. Ofereix idees i suport als professionals, investigadors, estudiants i persones interessades en el patrimoni tèxtil.

La Biblioteca del Museu Tèxtil està especialitzada en tèxtil i moda. Guarda un fons documental des del segle XIV fins a l’actualitat i contempla els següents apartats: indústria tèxtil, història del teixit, disseny tèxtil, fibres, art tèxtil, història de la indumentària, tall i confecció, disseny de moda, accessoris, conservació i restauració tèxtil. Ofereix servei de consulta a sala i recursos digitalitzats.

Com arribar-hi

Ferrocarrils:
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya "Metro del Vallès", des de la Plaça Catalunya (Barcelona).
RENFE/Rodalies: Línia c-4, des de la Plaça Catalunya (Barcelona), direcció Manresa.

Autopistes:
Autopistes C-58 i C-16 (E-9), sortida Terrassa-Centre.

dimarts i dijous de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores
dimecres, els divendres i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores (excepte agost i festius)

Agost tancat

Entrada lliure i gratuïta per al públic general.

C/ Salmerón, 25
Terrassa
Compartir