XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Viu noves experiències! Explora Salàs de Pallars!

Salàs de Pallars és un municipi situat a la Conca Alta de Tremp referent dins el panorama cultural per la seva proposta basada en l’ambientació de botigues d’època.

26/02/2019 | General

El municipi de Salàs es troba situat a l’anomenada Conca Alta de Tremp, entre les poblacions de la Pobla de Segur i Tremp, al Pallars Jussà.

Ofereix una proposta museística poc coneguda i explorada basada en l’ambientació de botigues d’època a partir de la recuperació i exposició dels béns de consum quotidians (generats des de la segona revolució industrial fins a les acaballes del franquisme) i la interpretació i divulgació d’aquests béns des del Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç.

El Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) i les Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) continuen essent un referent dins el panorama cultural de la província de Lleida, en general, i del Pirineu en particular.

Les Botigues Museu Salàs de Pallars s’ambienten en dos espais: per una banda, els establiments que venien exclusivament productes amb marca ( "ultramarins i colonials", farmàcia, estanc, merceria-perfumeria i quiosc). Per l’altre banda, els establiments que utilitzen necessàriament alguns d'aquests béns de consum immediats amb marca per oferir algun tipus de servei (barberia, cafè, impremta).

L'ambientació d'aquests espais s'aconsegueix a partir del mobiliari, de l'exposició dels productes més representatius de cada període i de l'exhibició de cartells i altres elements publicitaris. Tota una experiència que neix de la història d’aquest municipi. Per a poder realitzar visites, es necessiten grups guiats amb diferents horaris a escollir. La duració és de 90 minuts.

Per a més informació podeu fer un cop d’ull a:

https://www.xatic.cat/ca/municipis/municipis-associats/salas-de-pallars/69/0/164