XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Visitar mines a Bellmunt del Priorat

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat organitza visites guiades tots els caps de setmana d'abril

15/04/2015 | General

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat està situat a l’antiga Mina Eugènia. És un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat que va néixer el 2002 després d’un procés de recuperació del patrimoni miner del municipi.

El Museu té com a objectius protegir, conservar i difondre els elements patrimonials relacionats amb l’activitat minera. Així com ser un instrument de desenvolupament local, tant a nivell social com econòmic i cultural.

Durant tots els dissabtes i diumenges del mes d’abril, d’11 h a 13 h, s’organitzen visites guiades on es poden veure les instal·lacions de l’antiga mina. A més a més, la visita és una bona manera d’apropar-se a la realitat de les persones que hi treballaven.

La seu del Museu és el complex de la mina Eugènia, pròxim al nucli urbà. La institució, des dels seus inicis forma part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, i el municipi de Bellmunt del Priorat gràcies al seu ric patrimoni miner forma part de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Preu: 7 €; majors de 65 anys, infants de 8 a 16 anys, carnet Jove i Club XATIC, 5 €