XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Visita al Balneari i Planta embotelladora Vichy Catalan

La visita guiada al Balneari i Planta embotelladora permet conèixer la seva història i les seves instal•lacions i tot el procés de la creació de l'aigua amb gas

9/1/2020 | General

La centenària història de Vichy Catalan comença el 1881, quan el Dr. Modest Furest i Roca visita Caldes de Malavella i descobreix les propietats de les aigües que emergien del manantial denominat "Puig de les Ànimes", i decideix ubicar aquí el que era el seu projecte vital: construir un balneari.

En 1883, les aigües van ser declarades oficialment d'utilitat pública, de manera que el seu abast va ser molt més gran, i denominades i conegudes posteriorment sota el nom de Vichy Catalan.

Uns anys després, concretament el 1900, el Dr. Furest, al costat dels indians catalans Bonaventura Blay Milà, Josep Ferrer Torralbas, Josep Serradell Amich i Josep Vías Camps com a socis capitalistes, constitueix la S.A. Vichy Catalan.

Finalment, el 12 de juny de 1898 s'inaugura oficialment l'Hotel Balneari Vichy Catalan.

La visita guiada al Balneari i Planta embotelladora  permet conèixer la seva història i les seves instal·lacions i tot el procés de la creació de l'aigua amb gas que comença amb la filtració de l'aigua de pluja en el subsòl, que en el seu descens troba un altre corrent d'aigua a altes temperatures que ascendeix des d'una profunditat superior als 2000 metres. El resultat d'aquesta fusió és la gasificació natural de l'aigua que es veu enriquida amb nombroses sals i minerals apreciada tant per a la seva aplicació externa com per al seu ús intern.

L’experiència finalitza amb una degustació dels vins Viñachy i/o productes Vichy.

 Aprofiteu els avantatges per a membres del Club XATIC en visites i allotjament!

Per més informació visiteu: https://www.xatic.cat/ca/llocs-per-visitar/industria-viva/vichy-catalan-caldes-de-malavella/49/0/320