XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Vine a fer de paperer i descobreix la màgia del paper fet a mà!

Museu Molí Paperer de Capellades

Maig 2014 | General

 El Museu Molí Paperer de Capellades està situat en un antic molí paperer del segle XVIII anomenat Molí de la Vila, al costat de la Bassa, font natural les aigües de la qual eren  utilitzades com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona.

A les sales d’exposició permanent del Museu es recull la història del paper des dels seus orígens fins al processos actuals de fabricació. Al soterrani del molí, on encara avui es continua elaborant paper fet a mà, coneixeràs detalladament tot el procés artesanal del paper, amb eines i maquinària originals. També coneixereu la relació entre el paper i els sistemes d’impressió, des de la invenció de la primera impremta, fins als sistemes més actuals. I acaba la visita al taller fent de mestre paperer. Elaboraràs els teus propis fulls i descobriràs la màgia del paper fet a mà!

La visita al Museu constitueix alhora el pas previ per a descobrir molts altres elements del llegat patrimonial relacionat amb el món paperer -la Bassa, Molí Paperer Munné, Rec del Corronaire, etc.- que es troben a diferents indrets de la vila i del territori municipal. I podeu combinar-ho tot amb també la visita al jaciment neandertal Abric Romaní del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades.

www.mmp-capellades.net

www.capellades.cat