XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

“Vestits de pel·lícula”

Aquest diumenge 28 d’abril, en el marc de la XVII Fira Modernista de Terrassa i amb la temàtica del cinema com a rerefons, el Museu Tèxtil organitza una nova exposició que podreu gaudir durant tot el 2019.

24/04/2019 | General

A la mostra es podran veure peces originals conservades al museu al costat de recreacions de vestits de diverses pel·lícules que han fet alumnes dels cursos d’indumentària modernista. Afegit a això, s’exhibiran vestits creats per la reconeguda dissenyadora terrassenca Mercè Paloma que han aparegut a diverses sèries i al cinema.

L’exposició pretén visibilitzar com els vestits i complements que conformen les col·leccions del museu són una font inestimable per fonamentar i inspirar la bona feina de persones aficionades i de dissenyadors actuals de tot tipus, com és el cas dels figurinistes de teatre, cinema i espectacle.

 

Aquesta nova exposició, ideada i produïda pel Museu Tèxtil, ofereix una visió de conjunt a partir de tres continguts:

1. Presenta peces originals que formen part del fons modernista del museu: espectaculars vestits que s’han restaurat per a l’ocasió; complements d’indumentària seleccionats (sabates, guants, bosses, ventalls) i làmines de moda originals també d’època modernista.

2. S’exhibeixen creacions de destacades dissenyadores del món del cinema, destinades a produccions ambientades en les primeres dècades del segle XX.

3. Es mostren recreacions modernistes, vestits i conjunts realitzats per participants dels cursos d’indumentària que organitza el museu anualment. Estan inspirats en pel·lícules o sèries i segur que faran recordar al públic escenes emblemàtiques.

 

L’exposició romandrà oberta fins el 5 de gener del 2020 en l’horari habitual del museu.

Consulteu tota la informació a: https://museuslocals.diba.cat/agenda/museu/3186770/1069332