XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Un Museu a flor de pell

Al Museu de la Colònia Vidal és l’aposta per reviure el passat en la pròpia pell

22/04/2015 | General

El Museu de la Colònia Vidal explica com eren la vida i el treball en una colònia tèxtil als inicis del segle XX. Una passejada per la colònia Vidal ens serveix per mostrar, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric important del nostre país i la seva industrialització.

 

La visita comença amb un audiovisual. Tot seguit es fa un itinerari per conèixer els serveis de la colònia obrera, l’habitatge, l’escola, la biblioteca, la peixateria, el safareig, les dutxes... i una exposició permanent que ens explica el dia a dia dels homes i les dones que treballaven a la fàbrica. Durant la visita també es donen a conèixer els serveis del conjunt industrial on es poden veure els elements bàsics de l’aprofitament del aigua com a font d’energia, la màquina de vapor i la maquinària tèxtil més significativa del procés de transformació del cotó.

 

La Colònia Vidal es una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l’últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX per a utilitzar la seva aigua com a font d’energia.

Visites al museu:

  • Visita reduïda els Dissabtes, Diumenges i Festius de 10 a 14h
  • Visita guiada Dissabtes, Diumenges i Festius a les 11h
  • Visites Olor de Colònia: Basada en la minisèrie emesa per TV3 l'octubre del 2013. A consultar per telèfon o correu electrònic
  • Visites teatralitzades: Primer dissabte de cada mes per a particulars i grups
  • Visites lúdiques per a grups escolars.

(Durant l’Agost, cada dia es fan visites reduïdes (de 10 a 14h) i visites guiades a les 11h)

 

Preus:

Visita guiada: entrada normal, 10 €; entrada reduïda (jubilats i estudiants), 7'7 €; entrada gratuïta per menors de 7 anys.

Visita reduïda: entrada infividual, 5 €; entrada gratuïta per a menors de 7 anys, socis Club Super3, Cavall Fort, Carnet Rural i docents.