XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Un any més, valorem el Patrimoni Industrial, Tècnic i Científic als Premis Bonaplata

21/06/2018 | General

Celebrant enguany la seva 26a edició, els Premis Bonaplata mantenen viu l’esperit de posar en valor el patrimoni industrial, tècnic i científic, premiant aquelles persones i institucions que hagin dut a terme accions per a reivindicar la importància d’instal·lacions tècniques, industrials o científiques, béns mobles o bé documents.

Aquest any, els premis, organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), s’agrupen també en tres categories: Premi Estudis – Fundació Caixa d’Enginyers, Premi Rehabilitació i el Premi Especial de Patrimoni.

Els aspirants han de presentar el material del 12 al 28 de setembre i els premis s’atorgaran en un acte públic el mes de novembre o desembre de 2018.

Premis Bonaplata per a joves

Des de l’AMCTAIC, conscients de la importància que les noves generacions valorin el patrimoni industrial, científic i tècnic, organitzen, un any més, els Premis Bonaplata per a joves, a través dels quals es vol fomentar l’esperit de recerca i innovació entre els joves, en els camps de l’arqueologia, la història i l’antropologia industrials.

En aquest cas, els premis s’agrupen en dues categories: premi a l’estudi d’un lloc productiu o tècnic, valorant-ne especialment els estudis interdisciplinaris i premi a un treball de creació tècnica.

El termini màxim per a presentar els materials és el 29 de juny i els premis es lliuraran a la mateixa cerimònia que la resta de Premis Bonaplata, entre els mesos de novembre i desembre.

Tots aquells que estigueu interessants en participar-hi, podeu consultar més informació aquí