XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Torrons i cava: un clàssic de Nadal!

01/12/2017 | General

Torna un any més l’època dels àpats en família, la màgia, les llargues sobretaules i, sobretot, d’elements indispensables com són el torró i el cava.

Dins la xarxa de TurismeIndustrial.cat, tenim dos dels millors representants d’aquests àmbits: Torrons Vicens i Caves Vilarnau.

Torrons Vicens, amb seu històrica a Agramunt, Lleida, és un dels fabricants més famosos de torró, amb botigues arreu del món. La seva experiència comença l’any 1775, amb el tradicional torró d’Agramunt, fet a base d’avellanes. Les seves receptes han anat passant de generació en generació, mantenint-se sempre aferrades a la tradició, utilitzant productes de proximitat i de màxima qualitat. La producció de torrons i l’agricultura han estat sempre els motors econòmics més importants de la zona. Actualment, Torrons Vicens, compta amb més de 100 varietats de torrons, per aquells que els agraden les receptes de tota la vida i els que tenen un paladar disposat a provar coses noves.

Pel que fa a Caves Vilarnau, ubicades al bell mig de la terra vinícola de Sant Sadurní d’Anoia, va ser fundat l’any 1948 i el primer cava amb etiqueta Vilarnau data del 1949. Avui en dia, compta amb 20 hectàrees, en les quals s’hi poden trobar les varietats de Chardonnay, Pinot Noir, Macabeu i Xarel·lo. A més, Caves Vilarnau practica una viticultura sostenible, garantint el mínim impacte negatiu en el medi ambient.

Una de les millors maneres d’aprofitar les festivitats que s’acosten és visitant aquests dos equipaments, d’on segur que podrem treure idees d’allò que estarà present en les nostres taules els dies de Nadal!