XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Taller familiar del Museu Molí Paperer: feu un bon paper!

Voleu elaborar els vostres propis fulls de paper? Veniu a fer-ho al Museu Molí Paperer de Capellades. Us ho hem preparat tot per a que tota la família us transformeu en uns veritables artesans elaborant paper fet a mà.

20/01/2015 | General

El Museu Molí Paperer està situat en un antic molí paperer del segle XVIII anomenat Molí de la Vila, al costat de la Bassa, font natural les aigües de la qual eren utilitzades com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona.
 
Començareu visitant les sales d’exposició permanent del Museu i coneixereu la història del paper des dels seus orígens fins al processos actuals de fabricació. Al soterrani del molí, on encara avui es continua elaborant paper fet a mà, veureu detalladament tot el procés artesanal del paper, amb eines i maquinària originals en funcionament.
 
I acabareu la visita al taller fent d’alabrents, els mestres paperers. Descobrireu la màgia del paper fet a mà elaborant els vostres propis fulls, que us endureu a casa.
 
La visita al Museu constitueix alhora el pas previ per descobrir molts altres elements del llegat patrimonial relacionat amb el món paperer -la Bassa, el Rec del Corronaire, etc.- que es troben a diferents indrets de la vila. I també podeu combinar-ho tot amb la visita al jaciment arqueològic neandertal Abric Romaní del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades.
 
Informació:
Tel. 938012850