XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Remeis de TurismeIndustrial.cat per suportar la calor

11/07/2018 | General

Un any més, tornen les altes temperatures, però des de TurismeIndustrial.cat, us volem proposar alguns plans perquè la calor se us faci més suportable.

I és que l’estiu és època de refrescar-se a la platja, i creiem que no hi ha millor combinació aquests dies que gaudir de les costes catalanes i el patrimoni industrial.

On? A continuació, us deixem una llista amb les millors propostes d’alguns equipaments de la XATIC:

Castelló d’Empúries

A la comarca de l’Alt Empordà trobem el municipi de Castelló d’Empúries, on, a només uns quilòmetres de la platja i dels Aiguamolls de l’Empordà, s’hi pot visitar l’Ecomuseu-Farinera.

A partir d’aquest mes fins al setembre podreu veure l’exposició “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català”.

A més, cada dilluns i dimecres dels mesos de juliol i agost, l’Ecomuseu-Farinera organitza una visita guiada diferent: Enfarina’t, que combina el descobriment del procés d’elaboració de la farina amb una degustació de pa i cervesa.

Mataró

Mataró, la capital del Maresme, és també una perfecta opció per gaudir d’un complet dia d’estiu. Amb quatre platges diferents, la ciutat compta també amb tres equipaments de la xarxa molt recomanables.

La Casa Coll i Regàs, una de les obres de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, representa un moviment arquitectònic i, a la vegada, una manera de viure. Es tracta d’una casa tradicional de la burgesia urbana de Mataró i és l’únic casal construït a la ciutat en època modernista.

Un dels altres punts emblemàtics és la Nau Gaudí, primera obra d’Antoni Gaudí construïda l’any 1883, que, actualment, acull la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya.

Per últim, el Museu Can Marfà Gènere de Punt ofereix una visió del passat, el present i el futur de la indústria tèxtil a Mataró i Catalunya.

Palafrugell

A Palafrugell, municipi del Baix Empordà a escassos quilòmetres de platges envoltades de naturalesa, trobem també diverses opcions per gaudir del patrimoni industrial un dia d’estiu.

El Museu del Suro de Palafrugell, ubicat en un edifici modernista, repassa el procés d’extracció i elaboració del suro, així com les seves utilitats, en una exposició molt didàctica.

El Centre d’Interpretació del Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és un dipòsit modernista, en el qual destaquen els diversos elements decoratius i, sobretot, les magnífiques vistes que s’obtenen des de dalt de la torre del dipòsit.

La Torre de Guaita de Sant Sebastià forma part d’un conjunt monumental on podreu visitar també un jaciment ibèric, la torre de guaita, una ermita i un far. Us recomanem pujar a la torre de guaita per contemplar les vistes de tota la Costa Brava.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

La presència de TurismeIndustrial.cat arriba també a Tarragona. A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podreu gaudir de les platges de la Costa Daurada i, a més, del Centre d’Interpretació de l’Oli, situat a un antic molí d’oli, on veureu tot el procés de fabricació i on podreu acabar la visita amb un tast de pa amb oli.