XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Petjades de dinosaure,visita al patrimoni paleontològic de Fumanya

El jaciment paleontològic destaca per la seva extensió i les més de 3.000 petjades que s'hi conserven

11/03/2015 | General

Us proposem una visita guiada al jaciment paleontològic de Fumanya, a més de mil quatre-cents metres d’altitud i a set quilòmetres del Museu de les Mines de Cercs.

 

Acompanyats d’un monitor us aproximareu al Patrimoni paleontològic de Fumanya a partir de rèpliques i fòssils originals en l'arxiu paleontològic del Museu. Seguidament sortireu, cadascú amb el seu vehicle, direcció l’explotació de carbó a cel obert de Fumanya sud situat a 1.400 d’altitud, aquesta explotació va permetre posar al descobert el jaciment paleontològic.

 

Fumanya destaca especialment per la seva extensió i la gran quantitat de petjades de dinosaure que conserva, més de 3.000, que corresponen, en un percentatge molt alt, a titanosaures, els últims grans herbívors del Cretaci superior.

 

Es tracta d'una antiga explotació de carbó a cel obert on s’ha descobert un impressionant jaciment amb milers de petjades, ossos i ous de dinosaure. Durant la visita, i amb l’ajuda de material didàctic, ens aproximarem al món fascinant d’aquests animals que van poblar aquesta zona fa seixanta-cinc milions d’anys.

 

Dies activitat: Diumenges a les 12 h

Punt de trobada: Recepció del Museu de les Mines de Cercs

Preu: 4,10€; infants: 2,10€ (places limitades cal reservar trucant al 938240336)