XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

PaPerPaPer 0.2 a Capellades, vila històrica paperera

22/11/2017 | General

Durant els segles XVIII i XIX, Capellades va ser un dels centres paperers més importants del país, amb un renom d’escala internacional pel que fa a l’elaboració de paper de barba d’alta qualitat.

L’actual Museu del Molí Paperer, ubicat a l’antic Molí de la Vila, és una prova d’aquesta rellevància històrica de Capellades en la indústria paperera.

Avui en dia el Museu ofereix la possibilitat de conèixer la història del paper des de la seva creació i a més, al soterrani del molí, s’hi continua fabricant paper artesanalment. D’altra banda, el centre també disposa d’un espai on s’exposa la relació entre el paper i els sistemes d’impressió.

Per a la seva rellevància, Capellades és l’inici de 5 itineraris que recorren la conca fluvial de l’Anoia, on s’havien trobat més de 40 molins. Aquestes rutes que s’internen en aquest paisatge industrial s’anomenen Camins del Paper.

A més, aquest cap de setmana, 25 i 26 de novembre, el Museu del Molí Paperer organitza el PaPerPaPer 0.2, el mercat de paper i la impremta de Capellades. Durant aquests dos dies es podran comprar diferents tipologies de paper (paper industrial, paper artesà, paper secant o paper fet a mà del Nepal, entre molts altres). I, a banda d’això, s’organitzen conferències, tallers per a tota la família, visites guiades al museu durant tota la setmana, vermuts musicals i un tastet d’arròs!

Animeu-vos a descobrir la història de la indústria paperera a Catalunya aquest cap de setmana a Capellades.

Més informació aquí