XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Museu del Tren Miniatura-Railhome BCN d'Igualada

05/11/2014 | General

El museu del Tren Miniatura d'Igualada neix amb un doble objectiu: en primer lloc, i com a motiu principal, servir de plataforma de difusió de la cultura ferroviària; i en segon lloc, com a centre lúdic i d'oci ferroviaris.

És per aquest motiu que les visites són guiades, fent un trajecte tant per la història del tren real com la corresponent al tren en miniatura, de forma que, tant si sou aficionats o no, no en sortireu indiferents.

Les eines que ens ajuden en aquesta tasca són els elements museístics del tren real (fanals, gorres, plaques, accions de companyies ferroviàries...) i, molt especialment, la monumental maqueta escala H0 de 200 m2. on els trens cobren vida, envoltada d'una de les col·leccions privades de tren elèctric més grans del país.

No cal dir que la part didàctica i lúdica estan garantides i ampliades per la singularitat de la instal·lació.

Per a grups escolars posem en marxa a partir d'aquest mes de novembre l'activitat anomenada "El tren: el mitjà de transport del s.XXI" on expliquem al alumnes com un invent del s.XIX és, dos-cents anys més tard, el mitjà de transport més eficient i sostenible que existeix.