XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

L’OR NEGRE. Què en sabem del Petroli?

Les respostes les trobareu a la Mina de Petroli de Riutort on, a més de veure com encara regalima el petroli, també el podreu olorar.

Juny 2014 | General

La visita a la Mina us permetrà endinsar-vos en el seu conjunt de galeries llar de salamandres i ratpenats, on us explicarem  que el petroli de Riutort es va formar a partir de la transformació d'algues microscòpiques d'origen marí i que la formació geològica que conté aquest material d'origen orgànic és la Formació Armàncies que es va sedimentar durant l'Eocè, fa uns 50 milions d'anys.

També us explicarem  que fa segles que fem servir el petroli,  però avui és diferent......avui són oportunitats per un determinat model de progrés i també de desequilibris, el petroli és  un hidrocarbur molt conegut per a tots, generalment el coneixem a partir de productes ja transformats com la gasolina, gasoil, plàstics, però quan feu  la visita us adonareu que allò que ha trigat  un milió d’anys en formar-se, els humans som capaços  cada segon de consumir-ne 160.000 litres..... com? doncs ja us ho explicarem, vaja que som uns addictes  consumidors   de petroli.

La Mina de Petroli de Riutort és una petita joia de l’arqueologia industrial, ja que és la única mina de petroli que es pot visitar a Catalunya. Riutort  també forma part dels grans canvis que van transformar la fesomia i el tarannà de la comarca del Berguedà als inicis del segle XX

Està situada al Municipi de Guardiola de Berguedà (Berguedà)  i l’accés és  per a la carretera que va de Guardiola de Berguedà a la Pobla de Lillet (B-402). punt quilomètric 4,

Horaris de visites: Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h  i de dilluns a divendres només visites concertades.

wwww,minadepetroli.com  - Tel 608 222 525

Guardiola de Berguedà - Mina de Petroli de Riutort - Galeria inundada
Guardiola de Berguedà - Mina de Petroli de Riutort - Galeria inundada