XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Llum és indústria és patrimoni

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya també ha volgut retre homenatge a la llum

Novembre 2015 | General

L’edifici de l’Anònima va ser l’espai triat per què el Col·lectiu dels Silencis fes el seu espectacle A mitja claror.

Aquest espectacle, que es repetirà a tots els municipis que participen a la celebració de l’Any Internacional de la Llum a la XATIC, és una proposta teatral sobre la llum i la foscor amb la participació del públic en un recorregut pels sentits en el marc d'aquest edifici industrial.
 
"Una nit podríem apagar alguns llums i tornar al valor d’una llum mínima, a la calor d’una espelma, del foc, d’una sola bombeta que ens il·lumina de prop però ens deixa espai per imaginar el que està lluny. Una llum que ens permeti somiar i viatjar. En un sol moment podem recuperar la vàlua de la nit, de l’alba, del capvespre. Si apaguéssim aquests llums ¿Quin significat tindria per a nosaltres la foscor i la llum?", A mitja claror és un espectacle que acompanya l'espectador entre els plecs de la foscor per oblidar-se de l’exterior, del soroll, de l’espai; en un recorregut pels sentits.
 
L’edifici de l’Anònima va ser construït per allotjar la seu i les instal·lacions de la CAME: Companyia Anònima Manresa d’Electricitat, pionera en subministrar energia elèctrica. L’edifici encara acull oficines i serveis de la companyia
elèctrica que ara l’opera, Endesa.