XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Licors Portet: 125 anys d’història

26/07/2017 | General

Si sou d'aquells que gaudiu dels productes tradicionals i us agrada degustar la història de primera mà, us agradarà conèixer els orígens de Licors Portet

La fàbrica de licors es va fundar l'any 1883 pels germans Ribera de Cal Col·lector de Conques, a la Pobla de Segur. Anys més tard, el negoci va créixer: els tres germans es casaren amb les filles de Josep Borrel i Treserra i obriren un local per vendre els licors, on posteriorment traslladaren també la fàbrica. 

Però no va ser fins a l'any 1952, que Joan Portet adquirí el negoci i l'immoble i li atorgà al negoci el nom que manté avui en dia. 

Aquells anys es van caracteritzar per una alta activitat en el món de la comercialització de licors als territoris del Pallars, la Ribagorça i la Vall d'Aran. 

S'elaboraven dues varietats de rom, cinc de conyac i quatre d'anís i també licors de diversos gustos entre els quals es trobaven les cremes de cacau, de cafè, de taronja, de menta, d'ou i fins i tot un d'estomacal. 

Actualment, l'Àngel i el Carlos, fills de la Pilar i del Joan, són els que continuen el negoci familiar on s'elaboren artesanalment els licors més típics dels Pirineus com la Ratafia, l'Aigua de Nodes, l'Anís, el Licor de fruits del bosc i l'Aiguardent a l'aroma de ceps. 

Si voleu saber més coses sobre la història dels Licors Portet i el seu procés de fabricació artesanal, no dubteu en fer una visita guiada a la fàbrica, on coneixereu en persona la tradició de 125 anys