XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Leonardo da Vinci arriba al mNACTEC amb l’exposició “El geni i els invents”

25/01/2017 | General

 

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acull fins el mes de juny de 2017 aquesta producció italiana dedicada als enginys més destacats de l’artista i inventor renaixentista.

L’exposició itinerant arriba per primera vegada a Catalunya i Espanya després d’haver recorregut diverses ciutats del món com Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. En la mostra s’exposen 40 màquines i enginys ideats per Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs del geni italià. s’han reproduït de manera fidedigna i amb els materials propis de l’època alguns dels seus ginys més notables, creats sobretot per intentar fer més senzilla la vida de les persones. Aquestes obres van ser dissenyades entre 1482 i 1510.

Com a novetat, la mostra al mNACTEC incorpora hologrames a l’espai expositiu, mostrant d’aquesta manera la seva aposta per l’ús de les noves tecnologies. Els hologrames implementats s’utilitzen com a complement al recorregut de l’exposició i aporten una experiència única sensorial al visitant.

La finalitat de l’exposició és donar a conèixer la figura de Leonardo da Vinci no només com a pintor i escultor, sinó com a home del Renaixement, amb una visió panoràmica i dinàmica del món. I amb un saber transversal que reunia totes les disciplines de l’època.

Amb la voluntat d’ampliar l’abast de la mostra, el mNACTEC ha programat diverses activitats al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”, tant en l’àmbit educatiu, l’àmbit familiar i l’àmbit de la divulgació.