XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La XATIC segueix creixent amb la incorporació de set municipis del Pallars Jussà

22/01/2019 | General

Us volem anunciar l’adhesió dels següents municipis: Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Sarroca de Bellera, Talarn, La Torre de Capdella i Tremp a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC).

L’oferta del turisme industrial passa a ampliar-se amb aquests equipaments del Pallars Jussà: a La Pobla de Segur, el Molí de farina, com a centre de dinamització cultural i museu; l’Espai raier, on es mostra l’antic i desaparegut ofici de raier; el Molí de l’oli de Sant Josep, utilitzat actualment com centre cultural, i el conjunt modernista de Can Mauri, palau i seu de l’ajuntament.

A Isona i Conca Dellà, el Museu Conca Dellà, amb l’objectiu de donar a conèixer la història del territori, i amb l’adhesió de Salàs de Pallars, el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç i Les Botigues.

Pel que fa a Sarroca de Bellera, la Cimentera i Colònia obrera, amb la singularitat que té una fàbrica de ciment al Pirineu i a Talarn La Central Hidroelèctrica, un destacat espai patrimonial.

Per últim, s’ha adherit La Torre de Capdella amb el Museu Hidroelèctric i el Telefèric de la Vall Fosca i, a la capital del Pallars Jussà, Tremp, hi trobem l’Epicentre, el punt neuràlgic de la comarca.

Amb aquestes adhesions tenim l’objectiu d’eixamplar l’àmbit d’actuació a la demarcació de Lleida i, al mateix temps, de posar en valor el patrimoni cultural de la comarca.

Podeu consultar tota la informació dels municipis a TurismeIndustrial.cat i properament us anirem informant de totes les seves activitats!