XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La XATIC presenta l’oferta de turisme industrial a Catalunya al B-Travel

Divendres, a les 11h, el director tècnic de la XATIC, Jordi Garreta, participarà a la taula rodona sobre turisme industrial

11/04/2016 | General

Barcelona, 13 d’abril de 2016. La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) presenta l’oferta de turisme industrial de Catalunya del 15 al 17 d’abril al B-Travel, l’antic Saló del Turisme de Catalunya. El mateix divendres, a les 11 h, en Jordi Garreta, director tècnic de la XATIC, participarà a la taula rodona sobre turisme industrial que organitza B-Travel.

La XATIC, que serà a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme (Catalunya Turisme), presentarà per primera vegada els nous paquets d’experiències amb activitats relacionades amb el turisme industrial. Aquesta, serà una prova pilot que es farà únicament durant el B-Travel. De moment, la XATIC oferirà tres paquets:

  • Paquet Descobreix l’Empordà en bicicleta: inclou una nit a l’Hostal Casa Clara amb esmorzar, l’entrada a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries (XATIC) i una ruta en bicicleta pel Camí de la Muga amb dinar a Vilanova de la Muga. Des de 110 euros per parelles (2 adults), i des de 165 euros per famílies (2 adults i 2 infants).
  • Paquet Descobreix l’Empordà en caiac: inclou dues nits a l’Hostal Casa Clara amb esmorzar, l’entrada a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries (XATIC) i una excursió en caiac pels Aiguamolls de l’Empordà. Des de 205 euros per parelles (2 adults), i des de 310 euros per famílies (2 adults i 2 infants).
  • Paquet Gastronòmic al Penedès: inclou una visita a les caves Vilarnau amb tast de 3 caves d’alta gamma, i una visita a l’Espai de la Xocolata de Simón Coll amb tast de xocolata. 9 euros per persona.

 

 

La XATIC és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. La seva nova oferta turística i cultural permet que els visitants puguin explorar una Catalunya diferent, amb activitats per a tota la família: recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava, visitar un antic molí on es fabricava paper o viatjar en el primer tren del país.

Deu anys després de la seva creació, la XATIC agrupa 29 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, i amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’1.000.000 de visitants anuals, més de 5.700 socis del Club XATIC i organitza més de 2.000 activitats cada any.