XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La XATIC celebra la I Jornada de Turisme Industrial de Catalunya

La Jornada acollirà representants de municipis de la XATIC, de les empreses del programa Indústria Viva i professionals del sector

18/02/2016 | General

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) fa 10 anys i ho celebra amb la primera edició de la Jornada de Turisme Industrial de Catalunya el proper divendres 19 de febrer al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà.

 
L’objectiu de la jornada és connectar professionals del turisme industrial i ser un marc de referència per a la reflexió de les últimes tendències i de les bones pràctiques que porten a terme els municipis i els equipaments de la XATIC i les empreses del programa Indústria Viva. La trobada comptarà amb la presència de l’Il·lm. Sr. Jordi Ballart, President de la XATIC i   Alcalde de Terrassa. 
 
El programa de l’acte inclou:
11.00 h. Assemblea de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya
13.15 h - Taula rodona de bones pràctiques moderada per Josep Fornés, director del Museu etnològic de Barcelona i amb la participació de:
Núria Escala, directora de l’Espai Xocolata Simón Coll
Maria Baró, relacions públiques de Caves Vilarnau
Jaume Jovell, director del Museu del Torró i la Xocolata de Torrons Vicens
Sergi Alòs, director general de Caganer.com
Esther López, responsable de l’àrea educativa del Museu Agbar de les Aigües
 
Deu anys després de la seva creació, la XATIC agrupa 26 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, i amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’1.000.000 de visitants anuals, més de 5.000 socis del Club XATIC i organitza més de 2.000 activitats cada any.