XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La XATIC amplia les seves fronteres: donem la benvinguda al Museu del Tabac d’Andorra!

30/07/2018 | General

Ja som un mes a la XATIC! El Museu del Tabac d’Andorra s’uneix a la xarxa amb l’objectiu d’ampliar les fronteres de la institució i, al mateix temps, de posar en valor la importància de la indústria del tabac en la història d’Andorra.

El Museu del Tabac es troba ubicat a l’edifici emblemàtic del segle XX de l’antiga fàbrica de Tabacs Reig a Sant Julià de Lòria, que es va mantenir en funcionament des de l’any 1909 fins a l’any 1957. Actualment, podeu visitar, d’una banda, l’exposició permanent, on es mostra tot el procés de fabricació i elaboració del tabac, des del camp fins al producte final, així com l’impacte que ha tingut aquesta indústria a Andorra i a la resta del món. D’altra banda, també teniu disponibles exposicions temporals dedicades a mostres de pintura o fotografia, entre d’altres.

El Museu té com a objectius principals recuperar i difondre la complexa realitat del tabac a Andorra al llarg del segle XX, revalorar la infraestructura patrimonial de la Fàbrica de Tabacs Reig i crear un espai d’interacció social.

Per tots aquells que sou amants de la muntanya i gaudiu dels paisatges dels Pirineus, la visita al Museu del Tabac d’Andorra pot ser el complement perfecte a la vostra escapada. Descobrireu, un cop més, com la indústria, en aquest cas la indústria del tabac, marca significativament la història d’una societat.