XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya celebra l’Any Internacional de la Llum

Cinc municipis de la XATIC acullen l’espectacle A mitja claror i fan activitats especials els caps de setmana d’octubre i de novembre

03/11/2015 | General

Amb motiu de l’Any Internacional de la Llum, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) ha volgut retre homenatge a la llum i a les tecnologies que es basen en aquesta i ha preparat uns actes especials a cinc dels seus equipaments. El fil conductor de les activitats és la llum i a tots els espais es podrà gaudir, en diferents caps de setmana, de l’espectacle A mitja claror del Col·lectiu Silencis i d’una activitat programada per cada equipament.

El 20 de desembre de 2013 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2015 Any Internacional de la Llum i de les tecnologies basades en la llum. El propòsit d’aquesta declaració és transmetre a la societat la importància de la llum i de les seves tecnologies associades a àrees tan importants com l’energia, l’educació, la salut, la comunicació, l’art... i la seva influència en el benestar i la qualitat de vida de les persones, així com en el progrés i el desenvolupament sostenible arreu del món.

Així doncs, els equipaments de Manresa, Igualada, Sabadell, Granollers i Cercs acolliran la proposta teatral del Col·lectiu Silencis sobre la llum i la foscor que compta amb la participació del públic en un recorregut pels sentits en el marc de cada edifici industrial. A més, cada espai ha organitzat altres activitats complementàries per al públic familiar.
 
Manresa, 10 d’octubre: Representació d’A mitja claror a l’edifici L’Anònima.
Igualada, 7 de novembre: Representació d’A mitja claror a Cal Granotes.
Igualada, 13 de novembre: 2a Jornada d’història industrial: L’electrificació de Catalunya al Museu de la Pell.
Sabadell, 14 de novembre: Representació d’A mitja claror i de BR2 al Museu del Gas.
Igualada, 15 de novembre: Taller científic Escultures de llum al Museu de la Pell.
Granollers, 21 de novembre: Portes obertes i representació d’A mitja claror a La Tèrmica de Rocaumbert.
Cercs, 28 de novembre: Taller d’eficiència energètica en l’ús domèstic al Museu de les Mines.
Cercs, 29 de novembre: Visita a la presa de la Baells i representació d’A mitja claror al Museu de les Mines.
 
La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya és l’associació que uneix l’oferta de turisme industrial de Catalunya. Agrupa 26 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, i amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània i actualment ja té més d’1.000.000 de visitants anuals, més de 5.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.