XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Tèrmica de Roca Umbert obre les portes als visitants

Aquest cap de setmana han començat les visites a la Tèrmica de Roca Umbert desprès d’un procés de museïtzació per millorar l’experiència del visitant.

19/11/2014 | General

La Tèrmica de Roca Umbert era la instal·lació encarregada de transformar i distribuir l'energia de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert, a Granollers, un dels 29 municipis que promou la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). L’edifici que l’acull va ser construït a inicis de la dècada dels anys 50 del segle passat, i representa un tipus de producció energètica que va existir al país durant un temps marcat per la dictadura i l’autarquia econòmica.
 
 
La Tèrmica conserva tot el conjunt de producció, tret que la fa quasi única. Són tres els espais que conformaven aquest equipament i que ara es poden visitar:
 
 -  L’espai de generació de vapor, on destaquen dues calderes.
 -  L’espai de generació d’electricitat o zona de turbines.
 -  L’espai de refredament del vapor, situat en un edifici annex.
 
 
A partir d’aquests espais s’han generat tres eixos temàtics per explicar la importància que la Tèrmica va tenir en la seva època, i que es basen enla producció energètica, el passat industrial de Granollers i la memòria social de l’activitat fabril.
 
 
Per celebrar l’obertura al públic, s’han programat diverses activitats aquest cap de setmana, i ja podeu visitar la Tèrmica els dissabtes, de 18 a 20h, i els diumenges, d’11 a 13h.