XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La recerca de l’or a Balaguer

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre és un espai ubicat a l’edifici annex al molí de l’Esquerrà que va més enllà del recorregut per la història de l’explotació de l’or al riu Segre i que convida el visitant a viure l'experiència.

01/04/2019 | General

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre pretén ser un espai de coneixement i difusió, oferir propostes de turisme d’experiències i educatives úniques a Catalunya on es tingui l’oportunitat de conèixer la història i l’activitat de l’explotació aurífera al riu Segre. El Centre ofereix diverses activitats com ara la recerca de l’Or que comentem a continuació.

La recerca d'or es realitza a la sala dels safareigs distribuïda en dos espais a diferent nivell. El primer està destinat als més petits i el precedeix un gran mural il·lustrat amb llegendes i històries inspirades en la recerca i el valor de l’or, com la del rei Mides o la dels tresors del comte Pere d’Urgell. Aquí els nens i nenes poden fer una pràctica de recerca d’or en uns safareigs adaptats.

Una col·lecció d’àbacs de diferents materials i èpoques d’arreu del món dóna pas al segon espai, destinat al públic en general, on el visitant pot realitzar un taller de recerca d'or amb l'àbac i arena aurífera del Segre.

Al costat dels safareigs el visitant pot consultar diferents dossiers  sobre la història i la tècnica de la recerca d’or al Segre i les diferents zones auríferes d'altres llocs del món.

 

Vine i gaudeix d’una activitat esplèndida!

Informa’t sobre les reserves a: http://museucn.com/ca/centres-dinterpretacio/centre-dinterpretacio-de-lor-del-segre.html

 Us deixem també amb dos vídeos que exemplifiquen l’activitat:

https://www.youtube.com/watch?v=LMiN14W_FqM&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=Ed6_qPzEYII&t=