XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La primavera a la XATIC

Els equipaments de la XATIC i els seus entorns s’omplen de colors

11/04/2016 | General

Comença a fer bon temps, pugen les temperatures, surten les flors i les abelles, els arbres tornen a tenir fulles i fruits... Arriba la primavera i a la XATIC us convidem a visitar alguns equipaments que amb aquesta estació s’omplen de colors i olors molt especials.

 
El Museu de Ciment Asland el trobareu a Castellar de n’Hug, una població preciosa del Berguedà, i està envoltada de la vegetació muntanyenca d’aquesta comarca. La Fàbrica és un impressionant edifici modernista, en el qual es va utilitzar volta catalana i estructures de ferro forjat. Es construí de forma esglaonada, de manera que es pogués aprofitar la força de la gravetat en el procés de fabricació del ciment.
 
A Cercs trobareu activitats molt variades on gaudir i aprendre a parts iguals. El Museu de les Mines de Cercs organitza visites guiades a les mines, però també fan visites al pantà de La Baells, on gaudireu d’un paisatge molt especial. Fins i tot veureu d’una altra manera el jaciment paleontològic de Fumanya!
 
El Parc de la Sèquia de Manresa acull la primavera i la fauna i la flora envaeixen aquest espai natural. Al Parc hi ha un Centre de Visitants, un espai d’interpretació que ha d’ajudar al visitant a entendre què és la Sèquia i convidar-lo a descobrir el Parc i tots aquells recursos turístics i culturals que hi ha en el seu entorn.
 
A la Pobla de Lillet hi trobareu els Jardins Artigas. Són obra de l’arquitecte català Antoni Gaudí, que va fer una obra on natura i arquitectura es fusionen en perfecta harmonia. Fonts, bancs, baranes i ponts travessats pel Llobregat, i envoltats de frondosa vegetació us acompanyaran mentre hi passegeu.
 
L’entorn de la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac inclou uns jardins molt especials que val la pena visitar. El Parc de les Aigües és el símbol natural de l’aprofitament mil·lenari que es feia de les aigües del Besòs des de Montcada i Reixac per la riquesa aqüífera d’aquest municipi. 
 
L’última recomanació és el Parc Sant Jordi, el recinte que envolta la Masia Freixa de Terrassa. De la masia, destaquen els perfils arrodonits i l’ús de l’arc parabòlic, que fan de l’edifici una de les joies del patrimoni modernista de la ciutat i que l’integren a la perfecció en l’entorn natural d’aquesta part de la ciutat.
 
I a vosaltres, quin equipament us agrada més visitar en primavera?