XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

"La Cuina de la Memòria", novetat de la Setmana del Turisme Industrial

26/10/2017 | General

Enguany, la segona edició de la Setmana del Turisme Industrial, del 4 al 12 de novembre, presenta una nova activitat gastronòmica: La Cuina de la Memòria.

Aquesta jornada tindrà lloc a tres municipis de la xarxa: Castelló d’Empúries, Igualada i Palafrugell; i té com a objectiu principal descobrir als assistents la vinculació del patrimoni gastronòmic d’una zona amb la seva tradició industrial.

Castelló d’Empúries

El diumenge 12 de novembre, Castelló d’Empúries presentarà la Sopa de Menta, plat tradicional del temps de sega que prenien els segadors habitualment a mig matí, fet a partir d’ingredients senzills com el pa, l’aigua, l’oli i la menta.

Els assistents podran degustar la Sopa de Menta, elaborada pels membres del Grup Cultural i d’Esbarjo, a l’Ecomuseu – Farinera de Castelló d’Empúries el dia 12 a partir de les 11:30h.

Igualada

Igualada iniciarà la seva participació gastronòmica a la Setmana del Turisme Industrial el diumenge 5 de novembre. El Museu de la Pell organitzarà una visita guiada a Cal Granotes i al mateix Museu de la Pell i, a més, tots aquells que ho vulguin podran gaudir de menús gastronòmics per tastar els plats que menjaven anteriorment els treballadors de les adoberies. Els diversos menús es podran consultar a la web del Museu de la Pell.

El dissabte 11 de novembre, d’11h a 14h Igualada se suma també a la proposta de La Cuina de la Memòria amb un tast popular al Pati del Museu de la Pell. La recepta que es presentarà és la “Truita de Murri”, plat típic dels adobers elaborat a partir d’ingredients senzills com la patata, la col i l’arengada o cansalada. Els assistents podran provar la recepta per només 2€.

A més a més, diumenge 12, també dins el marc de la Cuina de la Memòria, Railhome BCN oferirà al pati del seu museu, d’11h a 14h, un tast de l’Olla Ferroviària, elaborada per Oriol Càlichs. Aquest plat, fet a base de carn de vedella i patates, era típic dels treballadors del ferrocarril, gràcies al seu valor nutricional i la necessitat d’ingerir un plat calent per suportar les baixes temperatures.  

 

Palafrugell

El diumenge 12 de novembre, Palafrugell presentarà “Peixopalo amb tripa, trumfes i allioli”, plat típic de tapers durant el segle XIX i principis del XX, fet a partir d’ingredients bàsics com el bacallà, la ceba i les patates. El tast s’acompanyarà amb vi de la DO Empordà.

Els assistents podran degustar el “Peixopalo amb tripa, trumfes i allioli”, elaborat per Isaac Sabrià, cuiner del restaurant Sala Gran de Llofriu, el dia 12 a partir de les 12h al Museu del Suro de Palafrugell.

 

Esperem la vostra visita a aquests tres municipis perquè pugueu gaudir d’aquestes tres receptes plenes d’història.