XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La central nuclear d'Ascó

La central nuclear d'Ascó és una central nuclear de segona generació situada a Ascó (Ribera d'Ebre), al marge dret del riu Ebre, que té dos reactors nuclears: Ascó I i Ascó II. El primer reactor va començar a operar el desembre de 1984 i el segon

Abril 2014 | General

L’energia nuclear té, a dia d’avui, un pes molt important en el nostre sistema de generació elèctrica. El Centre d’Informació, inaugurat a finals de 2011, vol donar al visitant les eines necessàries per tal que pugui, ell mateix, conèixer de més a prop i aprendre a interpretar el procés de generació de l’energia nuclear.

Es tracta d’un singular projecte museogràfic dissenyat i dirigit per Manuel Toharia, comunicador científic i director del Museu de les Arts i les Ciències a València. El centre es basa en la interactivitat, aportar coneixements i informació fent que el visitant sigui part activa en el procés.

“De la mina a l’endoll”, “Vestir-se adequadament” o “De la calor a l’electricitat” són alguns dels mòduls interactius distribuïts en les dues plantes del centre informatiu, ubicat en un edifici singular, de nova construcció que es troba situat a l’entrada de l’emplaçament. Entre els diferents aspectes que es tracten en destaquen el de procés de fabricació del combustible nuclear, que inclou l’obtenció i tractament de l’urani, el tractament de residus, les radiacions com a realitat a la vida quotidiana o el funcionament de la sala de control d’una central nuclear. El recorregut per l’espai expositiu es completa amb una introducció audiovisual sobre la història de la central i una posada en comú obert a preguntes i al debat entre els participants. Per tenir un primer avanç d’aquesta informació podeu consultar a Centrals Nuclears dins del web d’ENDESA EDUCA.

Ascó - Façana Centre d´Informació
Ascó - Façana Centre d´Informació