XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

La Captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

19 d'octubre del 2020 | General

 

Aquesta és l’exposició que acollirà el Museu del Suro de Palafrugell els pròxims mesos. Es tracta d'una exposició itinerant, anteriorment instal·lada al Centre Cultural de Terrassa, i formada per obres de la col·lecció privada de Jordi Planas, una cosmovisió de l'art pictòric olotí d'entre segles. 

L’exposició tracta sobre el fenomen pictòric que es va viure a Olot durant el segle XX. El retorn a Olot de Joaquim Vayreda del seu primer viatge a París l’any 1871 i el nou estil paisatgístic, molt diferent de l’habitual pintura històrica i costumista, va fer que darrere d’ell arribessin molts altres pintors: l’anomenada Escola d’Olot. 

L’intent de molts pintors de capturar el paisatge d’Olot i els seus voltants ha donat fruit a aquesta exposició, formada per una trentena d’obres totalment inèdites d’artistes com Enric Galwey, Ignasi Mallol, Pere Gussinyé i, per descomptat, Joaquim Vayreda, entre d’altres. 

La programació a la sala d’exposicions temporals del Museu del Suro inclou diverses visites guiades, així com activitats per a centres educatius i tallers familiars. 

Per a més info www.museudelsuro.cat