XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Ja som més de 4.000 socis!

El club XATIC està de celebració perquè ja hem superat els 4.000 socis.

16/11/2014 | General

El club XATIC està de celebració perquè ja hem superat els 4.000 socis. Més de 4.000 persones que volen gaudir del patrimoni del nostre país, fer turisme industrial i aconseguir avantatges i ofertes exclusives!
 
Us volem presentar el nostre soci 4.000: Jaume Perarnau. Ell és el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor en Història de la Tècnica per l'École des Haudes en Sciences Sociales i Diplomat en Estudis Avançats en Histoire des Techniques.
 
 
Li hem fet una petita entrevista per conèixer la seva opinió del Club XATIC:
 
Quins avantatges suposa pel mNACTEC formar part de la XATIC?
Disposar d'una eficaç i eficient política de turisme industrial per tot el territori català estretament lligada i vinculada als membres del nostre Sistema Territorial.  A més a més el treball conjunt i en col·laboració, sumar esforços i la planificació i programació feta des de la XATIC permet impulsar i desenvolupar una branca essencial i imprescindible pel patrimoni industrial, com ho és el del turisme dels llocs més importants, singulars i emblemàtics d'aquest patrimoni de la nostra societat contemporània, incorporant-hi un valor afegit exclusiu i únic com ho és el de la indústria viva.
 
Quins espais de la XATIC has visitat?
Museu de les Mines de Cercs, Museu-Molí paperer de Capellades, Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, Museu de la Pell d'Igualada, Museu de la Tècnica de Manresa, Museu del Coure, Tèrmica Roca Umbert, Colònia Vidal, Museu del Gas, Can Tintoré, Mina de Petroli de Riutort, Pac de la Muntanya de Sal de Cardona, Museu de les Mines de Bellmunt, Serradora d'Àreu, Pasta Santmartí, Aigües de Manresa, Colònia Pons, Casa de l'Amo de Viladomiu Vell, Parc de la Sèquia, Museu de la Rajoleta, Antiga estació de Guardiola, Central Hidroelèctrica de Tavascan, Centre d'Interpretació del Cava, Farinera Albareda, Farinera La Florinda, Caixa Forum, Masia Freixa etc.
 
Quin és el primer avantatge que vols aprofitar ara que ets soci del Club XATIC?
Conèixer les noves incorporacions que hi ha hagut a la cada vegada més gran familia de la XATIC, especialment de llocs d'indústria viva que, penso, han de poder donar unes experiències i descobertes realment gratificants i espectaculars.
 
Hi ha alguna visita de la que guardis un record especial?
En totes les visites i descobertes que es poden fer a través de les propostes de la XATIC sempre hi ha vivències, sensacions i records molt interessants. Si n'hagués de destacar alguna seria la vegada que vaig anar, una vegada més, al Museu Molí paperer de Capellades, amb el meu fill. Ja hi havia estat altres vegades però la cara d'un infant veient i sentint el soroll de les màquines i el funcionament de la roda hidràulica va ser una experiència molt gratificant a l'igual que va passar, també, a l'entrar a les mines de Cercs dalt del ferrocarril miner.