XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Ja en som un més: Mataró s’adhereix a la XATIC!

12/07/2017 | General

La capital del Maresme s'uneix a la xarxa de municipis de la XATIC, reafirmant la seva voluntat com a ciutat de consolidar, potenciar i donar a conèixer el seu passat industrial. 

Mataró, antiga Iluro, té els seus orígens en l'època romana. Ubicada entre el mar Mediterrani i la Serralada Litoral, gaudeix d'una ubicació privilegiada que aporta un clima suau i temperat durant tot l'any, perfecte per gaudir de les diferents activitats que ofereix la ciutat. 

Actualment, el municipi reuneix dos espais emblemàtics del seu passat industrial: la Nau Gaudí i el Museu del Gènere de Punt Can Marfà

La Nau Gaudí és la primera obra de l'arquitecte Antoni Gaudí. La construcció va finalitzar l'any 1883 i, originàriament, la nau estava destinada al blanqueig de cotó de la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense. Avui en dia, la Nau Gaudí acull la Col·lecció Bassat d'Art Contemporani de Catalunya

Per altra banda, el Museu del Gènere de Punt Can Marfà, exhibeix el patrimoni cultural relacionat amb la indústria del teixit de punt, pilar econòmic històric de la ciutat de Mataró. En la col·lecció, s'hi poden observar objectes del món tèxtil com màquines de confecció, telers, instruments científics, eines, mostraris, catàlegs i indumentària. 

Tota aquesta oferta d'activitats i equipaments de Mataró la trobareu a la pàgina web de XATIC. 

Cada cop som més a la nostra xarxa!