XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Indústria Viva a Terrassa

El Parc Audiovisual de Catalunya i la cooperativa Teixidors obren les portes al públic

25/03/2015 | General

El programa Indústria Viva de la XATIC vol apropar les empreses catalanes al públic. Com? Doncs obrir les seves portes de manera que qualsevol persona pugui entrar a les seves instal·lacions, visitar-les i conèixer en directe com funcionen des de dins. Avui us explicarem dues d’aquestes empreses que es troben a Terrassa.

 

Per una banda tenim Teixidors, que des de la seva fundació el 1983, és una cooperativa amb vocació Social la finalitat de la qual és aconseguir  la integració social i la independència econòmica de persones amb dificultats d'aprenentatge.

 

S’hi fabriquen artesanalment articles tèxtils d’alt valor afegit i es ven més de la meitat de la producció a l’estranger, principalment a botigues de disseny d’articles de la casa. Organitzen visites guiades als telers, que son part de la història industrial i cultural del país.

 

A Terrassa, dins el projecte Indústria Viva, també trobem el Parc Audiovisual de Catalunya, que ofereix més de 50.000 m2 d’instal·lacions per crear una gran comunitat audiovisual on s’integren activitats temporals (rodatges, produccions...) i empreses i activitats. Al Parc Audiovisual de Catalunya s’han gravat pel·lícules com 3 bodas de más, Mamá o Los ojos de Julia; programes de televisió com Ermessenda o  Uno de los nuestros; i anuncis per Jean-Paul Gaultier, Sanex o Coca-cola.

 

El Parc Audiovisual de Catalunya organitza visites a les seves instal·lacions per a persones majors de 15 anys. Les visites donen a conèixer la transformació de la finca de l’antic Hospital del Tòrax, convertida en un dels centres de producció audiovisual referents d’Europa.