XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

i-Biblioteques, les biblioteques catalanes s’apropen al patrimoni industrial

El programa d’activitats vol apropar la història i la cultura industrial catalana a través de diferents propostes artístiques

28/04/2016 | General

La Biblioteques Públiques de Catalunya (Generalitat de Catalunya), amb la col·laboració de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunyacreat el programa i-Biblioteques. Aquest inclou diverses activitats que es duran a terme fins al novembre en Biblioteques i en equipaments XATIC d’arreu de Catalunya.

Una d’aquestes activitats és el recital de poesia M’exalta el nou i m’enamora el vell, que ha comptat amb la col·laboració de  la Fundació Carulla. El nexe comú de totes les poesies de la lectura, interpretada per en Cacu Prat i en Pep Tines, és que fan referència d’alguna manera a l’entorn virtual.

Dividida en dues parts, la primera compta amb poemes d’avantguarda dels escriptors Álvaro de Campos (heterònim de Pessoa), Joaquim FolgueraPaul DerméeJoan Salvat-PapasseitJ. V. Foix i Joan Brossa. La segona part, amb poemes de Joan Brossa i de Miquel Martí i Pol, inclou poemes de temàtica social i combativa, on s’hi recull més el paper de l’obrer en el món industrial.

Aquesta lectura està acompanyada d’imatges artístiques de Sebastià Plans on hi apareixen espais, elements, i maquinària industrials.

Durant el mes de maig, Terrassa acollirà dues vegades aquesta activitata la Biblioteca Central de Terrassa. La primera ho farà el dijous 12 a les 19 h i la següent serà el dijous 26 de maig a les 19 h.

Al maig també podreu gaudir d’altres activitats, aquí us deixem la llista:

  • 2 de maig, 19 h: RUBÍ. Biblioteca Mestre Martí Tauler. La fàbrica d’històries o històries de fàbrica. Contes per a joves i adults a càrrec de Pep García-Pascual i Ramón Pardina.
  • 5 de maig, 19 h: TERRASSA. Biblioteca Central de Terrassa. Club de Lectura “La Teranyina”.
  • 10 de maig, 19 h: CAPELLADES. Biblioteca El Safareig. Taller de paper d’aigües (amb paper del Museu Molí Paperer.)
  • 12 de maig, 19 h: TERRASSA. Biblioteca Central de Terrassa. M’exalta el nou i m’enamora el vell.
  • 19 de maig, 19 h: TERRASSA. Biblioteca Central de Terrassa. Projecció de la pel·lícula “La Teranyina”.
  • 19 de maig, 20 h: SALT. Biblioteca Pública Iu Bohigas. M’exalta el nou i m’enamora el vell.
  • 21 de maig, tot el dia: SALT. Biblioteca Pública Iu Bohigas. 4a Fira tèxtil de Salt. 40 expositors, tallers, exposicions, visites guiades, espectacles...
  • 21 de maig, 12 h: SALT. Biblioteca Pública Iu Bohigas. Descobreix la Coma Cros. Visita guiada gratuïta. Inscripció prèvia a comacros@salt.cat.
  • 26 de maig, 19 h: TERRASSA. Biblioteca Central de Terrassa. M’exalta el nou i m’enamora el vell.
  • 28 de maig, 11.30 h: MANRESA. Museu de la Tècnica de Manresa. 11,30h Visita guiada a l’exposició “La dona al món industrial” i a continuació Club de Lectura de la Biblioteca del Casino. Comentari del llibre: Mariona de Pilar Rahola.

I si voleu saber què més tenim pensat fins al novembre... seguiu aquest enllaç!