XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Històries i llegendes del món de l’aigua a la Colònia Vidal

Una vintena d’actors teatralitzen la vida a l’antiga colònia al voltant de l’imaginari de llegendes del riu Llobregat

11/11/2015 | General

La Colònia Vidal és una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l'últim terç del segle XIX i principis del segle XX per utilitzar la seva aigua com a font d’energia. Un segle després, l’aigua ha tornat a ser la protagonista, però aquesta vegada en l’obra que van dur a terme una vintena d’actors i actrius per rememorar el passat tèxtil de l’antiga colònia, en el marc de les III Jornades sobre colònies industrials.

Codirigits per Jordi Pesarrodona, de la Fira dels Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada, i l’actriu gironellenca Alba López, l’obra es va centrar en l’imaginari de les llegendes del riu Llobregat i el temor que va suposar l’auge de la modernitat i l’energia hidràulica en una societat tradicionalista i preocupada per allò que desconeix.

La representació s’iniciava amb l’arribada d’un enginyer que trasbalsa la placidesa de la colònia a causa de la seva proposta de portar la modernitat a través de la turbina i l’energia de l’aigua. Aquest fet, però, no es ven vist pels berguedans que temen despertar els esperits del riu.

La dramatització va aplegar més d’un centenar d’assistents, que un cop finalitzada la visita teatralitzada, van poder gaudir d’un sopar tast al Museu de Cal Vidal.