XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

"Història de la indústria del gas a Catalunya"

30/01/2018 | General

Aquest dilluns 29 de gener a les 18:30h, la Fundació Gas Natural Fenosa, juntament amb l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, va presentar el llibre "Història de la indústria del gas a Catalunya", de Carles Sudrià i Anna Maria Aubanell, en el següent "Fòrum de patrimoni industrial".

Els dos autors van repassar la història i evolució del gas a Catalunya, començant per la creació de la pionera Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas el 1842, i seguint amb l'estudi de la trajectòria de les 32 fàbriques que van arribar a existir fora de Barcelona. En el llibre, queda patent la importància del gas en la Primera Revolució Industrial i en la conseqüent transformació de les formes de vida i de treball. 

La presentació va tenir lloc al Col·legi d'Enginyers de Catalunya (Via Laietana 39, Barcelona) on hi van assistir 120 persones. L'acte va comptar també amb les intervencions dels dos autors, Carles Sudrià i Anna Maria Aubanell, de la Sra. Eva Buch, Directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, la Sra. Assumpció Feliu, Vicepresidenta de l'Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), i del Sr. Pere A. Fàbregas, President de la Coordinadora Catalana de Fundacions.