XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Gaudeix del patrimoni industrial també per Setmana Santa

26/03/2018 | General

Diversos equipaments de la XATIC ofereixen, des d’avui fins al dilluns 2 d’abril, diverses activitats per explorar el patrimoni industrial català en família.

Per una banda, aprofitant l’arribada de la primavera, el Celler Masroig proposa diverses opcions de visites enoturístiques amb tasts dels seus vins en diferents horaris. Podeu gaudir d’un esmorzar, vermut o berenar i pels més gourmets, una visita Premium, tot el divendres 30 d’abril.

El diumenge 1 d’abril, des del Celler s’ha organitzat una activitat que va més enllà dels sentits: un tast a cegues amb el sommelier Rafael Pino, on s’hauran d’endevinar diversos aspectes dels vins que es presentaran.

Totes aquestes activitats estan pensades, a més, per realitzar-les en família, ja que el Celler Masroig ofereix l’opció de tallers infantils pels més petits de la casa, on aprendran què és el vi i d’on prové.

També teniu opcions a la Costa Brava, més concretament, a Castelló d’Empúries, on l’Ecomuseu-Farinera ha organitzat una passejada guiada en BTT, resseguint el camí de l’aigua, fent la Ruta dels Estanys, passant per la Muga i tota la reserva natural dels Estanys. Aquesta activitat se celebra amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i, a més, és gratuïta.

A l’Ecomuseu-Farinera, durant tota la Setmana Santa, petits i grans podran gaudir d’un Joc de pistes familiar, que els portarà a conèixer el procés de transformació del blat en farina.

Una altra alternativa per viure el turisme industrial és visitar un símbol de l’època industrial: el Museu Colònia Vidal. El divendres 30 de març oferiran una visita teatralitzada on els visitants seran rebuts per dos treballadors de la colònia i els explicaran com és viure en una colònia tèxtil d’inicis del segle XX.

Per altra banda, el Museu Agbar de les Aigües, ubicat a Cornellà de Llobregat, ha estrenat una nova activitat familiar, La Factoria de l’Aigua, que es podrà realitzar cada matí durant els dies de Setmana Santa. Aquesta activitat està basada en la metodologia assaig-error: els visitants podran crear els seus propis invents amb materials quotidians, donant-los nous usos per tal de resoldre reptes relacionats amb l’aigua.

A les terres de Lleida, més concretament, a Torrebesses, hi ha organitzada una ruta el divendres 30 de març que ens permetrà conèixer el paisatge de la pedra seca del Segrià, construcció típica de les vores de la Mediterrània.

A Barcelona, el CaixaForum ha preparat diverses activitats pels més petits. Per una banda, des d’avui mateix fins el diumenge 1 d’abril a les 12h, hi haurà disponible l’espectacle Pianissimo Circus. Una funció plena d’emocions, que combina el món dels pallassos amb la música.

El dimarts 27 a les 17:30h, es projectarà la pel·lícula Zarafa, basada en un fet històric real, carregada d’esperit aventurer. El dissabte 31 es projectarà “Pánico en la granja”, una selecció de curtmetratges dels directors belgues Stéphane Aubier i Vincent Patar.

Per últim, per aquelles famílies que malauradament no podran gaudir de tots els dies de vacances durant Setmana Santa, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa (Sabadell), ofereix un casal per a nens i nenes de primària, on cada dia treballaran activitats relacionades amb l’eficiència energètica, l’energia i la sostenibilitat, aspectes cada cop més presents en el nostre dia a dia.