XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Gaudeix de la història de la pesca al Museu de l’anxova i de la sal

El Museu de l’anxova i de la sal és un museu del municipi de l'Escala inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

26/06/2019 | General

L’Escala ha conservat, al llarg dels segles, una indústria que li ha donat fama arreu del món: la salaó d’anxoves.

El Museu, mostra la història de la pesca i de la salaó del peix blau, des del segle XVI, fins a l'actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana.

Ubicat en l’antic escorxador (edifici de l’any 1913), el Museu de l’Anxova i la Sal mostra la història de la pesca des del segle XVI fins a l’actualitat i, sobretot, la salaó d’anxoves, indústria que al llarg dels segles ha sigut el motor de la vila i l’ha fet famosa arreu del món.

El museu disposa d’una sala de presentacions equipada amb tots els serveis necessaris. Té capacitat per a 75 persones, escenari i pantalla, també disposa de mitjans audiovisuals i de multimèdia i la il•luminació i el so més adequats per desenvolupar-hi manteniment de congressos i reunions de petit format.

El Museu de l'Anxova i la Sal, també ofereix diferents rutes turístiques i culturals que ens permeten conèixer millor l'entorn natural i històric d'aquest  municipi pesquer de l'Escala.

 

Els horaris són els següents:

De l’1 de juliol al 30 d’agost. De dilluns a dissabte de 10:00h. a 13:00h. i de 17:00h. a 20:00h.

Els diumenges de 10:00h. a 13:00h.

 

Per a més informació consulteu: https://www.xatic.cat/ca/llocs-per-visitar/museus/museu-de-lanxova-i-de-la-sal-lescala/67/0/315