XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Galetes Trias, Adernats Vinícola de Nulles i La Casa de la Mel noves incorporacions d’Indústria Viva

Aquest programa de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya ja compta amb 26 empreses

29/12/2015 | General

Les empreses Galetes Trias, La Casa de la Mel i Adernats Vinícola de Nulles s’han incorporat al programa Indústria Viva de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, XATIC. A través d’aquest programa, les empreses catalanes obren les seves portes a tots els públics. A dia d’avui, 26 empreses s’han adherit a aquest programa per apropar les companyies catalanes al públic general, fent possible visitar les seves instal·lacions, conèixer en directe els processos de fabricació dels seus productes i entendre la seva rellevància en l’economia i la societat catalana.

Galetes Trias, a Santa Coloma de Farners, és una empresa dedicada, des del 1908, al treball de les galetes de la família Trias. Durant la visita, els assistents poden aproximar-se al passat fariner i confiter de Santa Coloma de Farners, visitar espais temàtics ambientats amb maquines originals, veure una reproducció de l’antiga fleca, la drogueria de la família Trias i l’antic despatx d’en Joaquim Trias, fundador de l’empresa. L’experiència finalitza amb una degustació de les famoses Galetes Trias.

Adernats Vinícola de Nulles, a Nulles, és una empresa de producció de vins i caves fundada l’any 1917 i ubicada en l’edifici modernista de l’arquitecte Cèsar Martinell, un dels màxims exponents del moviment. Durant la visita es pot tastar vi d’una bóta de fusta, entrar al laboratori de l’enòleg, passejar entre tines d’obra centenàries i enormes arcades de maó i fer un tast comentat de dos vins a escollir d’entre tota la família Adernats.
 
La Casa de la Mel d’Alcover és una empresa familiar, la tercera generació treballant amb les abelles, que produeix mel de les muntanyes de Prades, una zona de gran diversitat de vegetació i flors. La Casa de la Mel ofereix als visitants la possibilitat d’introduir-se en el curiós món de les abelles, veure els utensilis per a la recol·lecció i aprendre el procés d’extracció de la mel. També es poden fer taller d’espelmes de cera d’abella, tasts de mel i visites concertades.
 
Empreses com Torrons Vicens, Caves Codorniu, Caves Vilarnau, Associació Obrador Xisqueta, Caganer.com, el Parc Audiovisual de Catalunya o Truites de Tavascan, entre d’altres, obren les seves portes a visites per a escolars, professionals, gent gran, famílies i turistes a través d’activitats especials, tallers i visites guiades exclusives.