XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Els vitralls retrobats. La restauració del vitrall modernista i noucentista

14/12/2016 | General

 Els “Vitralls retrobats” és una exposició organitzada per la Fundació Bosch i Cardellach i L’art del vitrall. Vol posar l’atenció en el moment present, on es decideix que una peça, malmesa per l’ús, trencada, i tal vegada arraconada i bruta, li ha arribat l’hora de ser restaurada. D’aquesta manera, pretenen redescobrir la seva bellesa original per poder retrobar-la de nou.

Es tracta d’una oportunitat per veure en el mateix espai “l’abans i el després” de la restauració d’aquestes peces modernistes i noucentistes, generant una experiència sorprenent, fascinant i única.

Tal i com afirma el mestre vitraller, Joan Serra Renom, “Al contemplar els vitralls ja restaurats, no sols gaudim de la seva bellesa en el seu origen, també ens endinsem en l’entorn on es trobaven. Podem transportar-nos en aquell temps on una manera de concebre l’art en l’entorn quotidià va ser possible, tant en l’àmbit privat, a les cases de les famílies de la burgesia de l’època, com en el públic, on podien i poden ser gaudits per a tothom”.

En l’exposició podem gaudir de conjunts de Sabadell que han estat en espais tant públics com privats. Hi veurem vitralls del restaurant Euterpe (1914), de la Casa Arimon (1911), i de la Casa Saltor (1919). També trobarem el seguiment de la restauració dels conjunts del Mercat Central (1930), la restitució al català dels texts d’alguns vitralls de l’edifici de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i projectes dels vitralls del arquitecte Josep Renom. 

 

De l’1 de desembre de 2016 a 31 de març de 2017.

De dilluns a dijous de 17h a 20h, divendres de 11h a 13h

 

Inscripció obligatòria: a través de secretaria@fbc.cat o bé 937258564