XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

Els equipaments de la XATIC celebren les Jornades Europees de Patrimoni

Múltiples activitats a museus, centres d’interpretació i espais industrials d’arreu de Catalunya del 16 al 18 de setembre

14/09/2016 | General

Els equipaments de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) celebren les Jornades Europees de Patrimoni organitzant diverses activitats els dies 16, 17 i 18 de setembre. Les Jornades Europees de Patrimoni fa 25 anys que se celebren i enguany volen posar en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per conservar i difondre el patrimoni cultural, fomentar la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris

Els museus, els centres d’interpretació i els espais industrials que formen part de la XATIC han volgut formar part d’aquestes Jornades i el cap de setmana del 16 al 18 de setembre organitzaran portes obertes als seus equipaments, però també es podrà gaudir de visites guiades i teatralitzades, activitats, tallers i, fins i tot, alguna excursió. Tota la informació sobre les activitats la trobareu a la pàgina web de la XATIC.

La XATIC és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. La seva nova oferta turística i cultural permet que els visitants puguin explorar una Catalunya diferent, amb activitats per a tota la família: recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava, visitar un antic molí on es fabricava paper o viatjar en el primer tren del país.

Deu anys després de la seva creació, la XATIC agrupa 29 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, i amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’1.000.000 de visitants anuals, més de 5.700 socis del Club XATIC i organitza més de 2.000 activitats cada any.