XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El turisme industrial i el cava

Conèixer una indústria emblemàtica de Catalunya i gaudir del cava, tot en un.

23/09/2014 | General

 Les caves són una de les indústries més representatives de Catalunya, i especialment de Sant Sadurní d’Anoia. En els últims anys han contribuït enormement al creixement del turisme industrial al nostre país.

Sant Sadurní d’Anoia acull tres equipaments membres de la XATIC, tots ells del món del cava. Les caves Codorníu, les caves Vilarnau i el Centre d’Interpretació del Cava ens permeten anar més enllà de l’enoturisme, descobrint no només els meravellosos vins i caves sinó també tot el que envolta la seva producció.

El Centre d’Interpretació del CavaCIC Fassina mostra els orígens, l’elaboració i la cultura del cava en una destil·leria de principis del segle XIX. Aquí podreu conèixer per què Sant Sadurní és la Capital del Cava i com ha arribat a ésser una part tant important de la seva identitat, donant lloc a celebracions com la Festa de la Fil·loxera.

Però si encara voleu conèixer més sobre els caves i el seu procés d’elaboració, a Sant Sadurní també podeu visitar dues caves emblemàtiques, i que formen part del programa Indústria Viva: Codorníu i Vilarnau. En les seves instal·lacions podreu passejar per les vinyes, visitar les zones de premsat, vinificació i embotellament, i fins i tot tastar els productes d’aquesta terra.