XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El turisme industrial està en auge!

15/03/2017 | General

 Segons la Revista Savia “Catalunya és una de les comunitats autònomes que està fent millor promoció del seu patrimoni industrial, on bona part del seu èxit es deu a la col·laboració entre Institucions”. Així ho ha afirmat el professor d’Anàlisi Geogràfic Regional a la UNED i especialista en el tema, Carlos Pardo.

Per una part, el Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (amb seu a Terrassa) coordina un entramat de 28 museus, ubicats en antigues fàbriques colonials de treballadors. Per altra banda, al 2006 vam crear la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), la qual cosa ha permès crear la marca de Turisme Industrial.

Actualment, a la XATIC, comptem amb més de 6.000 socis. Tal i com afirma la Secretaria Tècnica de la XATIC, Pepi Martínez “el públic interessat en les propostes del turisme industrial a Catalunya està format per famílies amb nens no molt petits procedents de l’entorn, perquè estan a prop i perquè la història que se’ls mostra els afecta directament. També hi ha gent de més edat, a qui tot això els fa reviure la seva pròpia història; i col·lectius d’estudiants de totes les franges d’edat, a més d’organitzar activitats per professionals estrangers”.

Amb tot això, podem dir que sumem un volum anual d’un milió de visitants, a qui intentem traslladar el viu record de la gent que sent aquell lloc com si fos seu, o bé perquè hi treballa allà, o bé perquè ho considera part del paisatge de la seva localitat.

Si voleu seguir llegint la noticia, podeu accedir aquí: http://www.revistasavia.com/estilo-de-vida/el-auge-del-turismo-industrial/