XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Patrimoni industrial es reinventa a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

25/06/2018 | General

La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, ubicada a la colònia de Viladomiu Nou, a Gironella, és un edifici que va ser construït originàriament com a residència dels propietaris de la colònia i, actualment, és considerada un bé d’interès local.

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Industrial, Civitas Cultura ha engegat un nou projecte de renovació i transformació d’aquest element clau del patrimoni industrial del Berguedà.

L’objectiu principal és convertir la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou en un centre d’arts i promoure una programació cultural, al mateix temps que es posa de relleu la importància de la preservació del patrimoni industrial i totes les seves possibilitats.

Així doncs, algunes de les propostes que es plategen per aquest estiu són exposicions, concerts, festes populars i inclús festivals.

En aquesta mateixa línia, La Fireta i l’Ajuntament de Gironella organitzen, els dies 8 i 9 de juliol, la primera edició del Vermusic & Market, un esdeveniment que combinarà gastronomia, música, moda i artesania. Els assistents podran gaudir de food trucks, actuacions musicals i productes artesans en una ubicació autèntica com és la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.