XATIC Xarxa de turisme industrial de Catalunya
Marca Catalunya

El Parc de la Sèquia

El canal que dóna vida a Manresa

29/10/2014 | General

La Sèquia és un canal que travessa part de la Catalunya Central i que alimenta d’aigua  a la ciutat de Manresa i al seu entorn des de fa més de 600 anys. A l’entorn del canal i de la flora, fauna i patrimoni que hi podem trobar, va néixer el Parc de la Sèquia. 
 
El Parc de la Sèquia engloba totes les activitats lúdiques, d’oci i didàctiques que ens permetran descobrir i conèixer uns espais realment màgics. Al seu voltant també hi trobem tres equipaments que ens ajuden a interpretar-ne la història i els usos:
 
  • El Centre de Visitants del Parc de la Sèquia: situat al Parc de l’Agulla de Manresa, aquest espai és la porta d’entrada ideal a resseguir el canal. Situat just al seu final ens donarà les claus per veure la flora, la fauna i el patrimoni que el composen.
 
  • El Centre de l’Aigua de Can Font: un espai més didàctic, situat en mig d’un petit parc urbà, que ens fa reflexionar sobre els usos que fem actualment de l’aigua.
 
  • El Museu de la Tècnica de Manresa: situat als antics dipòsits d’aigua de la ciutat ens descobrirà el passat industrial de la ciutat a través d’una de les millors mostres de cinteria d’Europa, i d’una exposició que ens descriu els orígens i els usos del canal que es va construir al segle XIV.
 
 
Vine a conèixer el Parc de la Sèquia, te’n enamoraràs.
 
Trobareu informació de les activitats i horaris a www.parcdelasequia.cat